justhi Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 2-4 udka z indyka lub gęsi 3 łyżki smalcu 1 łyżka mąki sól, pieprz cebula 2 ząbki czosnku kilka suszonych grzybów 2-3 łyżki kwaśnej śmietany Suszone grzyby namoczyć, odstawić na całą noc. Udka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i podzielić na połowę (w stawie kolanowym). Następnie natrzeć solą i pieprzem, oprószyć mąką, zrumienić na rozgrzanym smalcu. Pod koniec smażenia dodać grzyby, drobno posiekaną cebulę i czosnek, podlać wodą, w której moczyły się grzyby. Garnek z potrawą przykryć i dusić na małym ogniu, aż składniki będa miekkie. Sos doprawić śmietaną wymieszaną z łyżeczką mąki, zagotować. Podawać na ciepło z kaszą perłową ugotowaną na sypko, pyzami lub ziemniakami oraz surówką z białej kapusty. SMACZNEGO!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.