justhi Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 2 filety z indyka 30 dag pieczarek cebula margaryna przyprawa "Delikat do drobiu" (lub taka, jaką lubicie) śmietana mąka 1-2 łyzki przecieru pomidorowego sól, pieprz, maggi zielony koperek Filety umyć, pokroić w paski lub kostkę, oprószyć przyprawą "Delikat", usmażyć. Pieczarki i cebulę oczyścić, umyć, pokroić, usmażyć. Przełozyć do rondla, dodać filety, wlać 2 szk. wody, dusić ok. 10minut. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do rondla, dodać przyprawy, koncentrat, koperek. SMACZEGO!! Cytuj
KarolinaD Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Justhi podsunelas mi pomysl na obiad ale ja mozesz to powiedz mi bo tak sobie pomyslalam mozna zamiast indyka uzyc kurczaka ?? :grin: Cytuj
justhi Opublikowano 24 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Najpewniej nic się nie stanie. Zwyczajnie musisz wziąć większą ilośc piersi kurczaka i będzie oki :grin: Życzę powodzenia w ekperymentach z przepisami ze smacznego.pl! Cytuj
KarolinaD Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Justhi potrawke zrobilam i nawet mi wyszlo, nawet moj niejadek zjadl i jeszcze pochwalil. Dziki za fajny przepis :?: Cytuj
justhi Opublikowano 27 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Cieszę się Karolinko, że smakowało :?: Pozdrawiam! Justyna Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi