Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sznycelki mięsne marynowane - Keftedes marinami

Przepis pochodzi z książki "Grecka kuchnia i wina"

SKŁADNIKI: pół kilograma mielonego mięsa najlepiej wołowego, 2 cebule starte na tarce, ośródka z kromek weki, 2 łyżeczki soli, pieprz, oregano, ocet, pół szklanki oliwy, 3 płaski łyżki mąki, pół szklanki soku pomidorowego, 1/4 szklanki wody lub mięsnego wywaru, 3 ząbki czosnku, posiekana natka pietruszki.

SPOSÓB WYKONANIA: Mięso mielone, namoczoną odciśniętą ośródkę weki, cebulę, sól, 2 łyżki octu i oregano starannie mieszamy. Formujemy średniej wielkości sznycelki, obtaczamy je w mące i smażymy na gorącym oleju. W rondlu rozgrzewamy oliwę dodajemy mąkę i przesmażamy do momentu aż mąka się przyrumieni i wtedy wlewamy sok pomidorowy, wodę lub wywar, dodajemy drobno posiekany czosnek, 3 łyżki octu i natkę pietruszki. Tak przygotowany sos dusimy kilka minut i polewamy nim sznycle.

post-5244-1193039205_thumb.jpg

Smacznego!!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.