KarolinaD Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Mam male pytanie, ostatnio mi sie zachcialo zrobic jakas pieczen z miesa ale zupelnie nie wiem jak sie do tego zabrac. Czy ktos ma jakis prosty przepis ( bardzo prosty)? Cytuj
Dalovay Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Ja pieczen robie tak:miesko np.schab wrzucam do solanki(woda,sol,przyprawy wszelakie)i zostawiam w chlodnym miejscu na dobe.Potem osuszam,posypuje majerankiem,pieprzem ziolowym,smaruje olejem i do piekarnika na godzinke.Proste prawda :grin: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Karolino: ja zazwyczaj pieczeń robię z łopatki albo karczku. A więc mięsko posypuję solą pieprzem przyprawą do pieczeni (jak nie mam tej przyprawy sypię jeszcze papryką słodką ) majerankiem. Do garnka daję margarynę poczym mięsko i piecze się na średnim ogniu(pamiętaj o dolewaniu wody nie za dużo oczywiście). Na koniec jak mięsko jest już miękkie robię sos. Wyciągam mięsko z garnka .W drugim garnuszku leję trochę wody i daję ok 2 łyżek mąki mieszam to wlewam do garnka gdzie było mięsko. Doprawiam magii i mamy piękny smaczny sosik. Pieczeń gotowa. :grin: Daj znać czy zrobiłaś pieczeń i czy się udała pozdrawiam pa Cytuj
DeLarge Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 ogólna zasada jest taka, 1 kg mięsa = 1 h pieczenia Cytuj
mac51 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Zobacz tutaj :grin: Cytuj
KarolinaD Opublikowano 23 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Powiedzcie mi jeszcze jak mozecie jakie mieso jest najlepsze w sensie zeby za suche nie bylo bo mam zawsze z tym problem i raczej nie chce popsuc. I wogole pytanie z serii tych glupich moge to upic w brytwannie czy musze miec jakis specjalny garnek czy cos ? Cytuj
DeLarge Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 jeżeli dopiero zaczynasz piec mięsa to na sam początek polecam zabrać się za karczek lub boczek (rolada) <-- to powinno Ci się udać, odradzałbym natomiast pieczenie schabu który jeśli nie jest dobrze zamarynowany często wychodzi suchy pozdrawiam Cytuj
KarolinaD Opublikowano 24 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Mam nadzieje ze mi sie uda z wasza pomoca bo moja raczki potrawia zepuc wszystko :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.