Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja pieczen robie tak:miesko np.schab wrzucam do solanki(woda,sol,przyprawy wszelakie)i zostawiam w chlodnym miejscu na dobe.Potem osuszam,posypuje majerankiem,pieprzem ziolowym,smaruje olejem i do piekarnika na godzinke.Proste prawda :grin:

Opublikowano

Karolino:

ja zazwyczaj pieczeń robię z łopatki albo karczku.

A więc mięsko posypuję solą pieprzem przyprawą do pieczeni (jak nie mam tej przyprawy sypię jeszcze papryką słodką ) majerankiem.

Do garnka daję margarynę poczym mięsko i piecze się na średnim ogniu(pamiętaj o dolewaniu wody nie za dużo oczywiście).

Na koniec jak mięsko jest już miękkie robię sos.

Wyciągam mięsko z garnka .W drugim garnuszku leję trochę wody i daję ok 2 łyżek mąki mieszam to wlewam do garnka gdzie było mięsko.

Doprawiam magii i mamy piękny smaczny sosik.

Pieczeń gotowa. :grin:

Daj znać czy zrobiłaś pieczeń i czy się udała pozdrawiam pa

Opublikowano

Powiedzcie mi jeszcze jak mozecie jakie mieso jest najlepsze w sensie zeby za suche nie bylo bo mam zawsze z tym problem i raczej nie chce popsuc. I wogole pytanie z serii tych glupich moge to upic w brytwannie czy musze miec jakis specjalny garnek czy cos ?

Opublikowano

jeżeli dopiero zaczynasz piec mięsa to na sam początek polecam zabrać się za karczek lub boczek (rolada) <-- to powinno Ci się udać, odradzałbym natomiast pieczenie schabu który jeśli nie jest dobrze zamarynowany często wychodzi suchy pozdrawiam

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.