AnnaK Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Przepis otrzymałam od koleżanki,ona też od kogoś ,więc nie mogę napisać kto jest autorem tej potrawy. 1 podwójny filet z piersi kurczaka-jak największy 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku sos sojowy ciemny sól,pieprz Mięso tak naciąć,aby powstał jak największy plat i lekko rozbić.Czosnek przecisnąć przez praskę.Mięso natrzeć czosnkiem,popieprzyć i odrobinę(!) posolić.Wstawić do lodówki na 12 godz.Następnie płat mięsa obficie posmarować sosem sojowym,bardzo ciasno zrolować i włożyć w siatkę wędliniarską lub mocno okręcić nitką.Oliwę wymieszać z trzema łyżkami sosu sojowego i posmarować po wierzchu całą roladę.Zawinąć w alufolię i upiec.Następnie odlać (nie wylewać) powstały sos, a roladę zrumienić. Galaretka: Powstały z pieczenia sos uzupełnić do 400ml wodą, zagotować, doprawić, dodać trzy łyżeczki żelatyny.Na półmisek wylać trochę galaretki,poczekać aż zastygnie i położyć plasterki (ok.0,5cm) rolady.Całość zalać resztą galaretki. Roladę można podać na ciepło albo na zimno.W galarecie lub bez. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.