Skocz do zawartości

Bejcowana Rolada Z Kurczaka


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis otrzymałam od koleżanki,ona też od kogoś ,więc nie mogę napisać kto jest autorem tej potrawy. 1 podwójny filet z piersi kurczaka-jak największy 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku sos sojowy ciemny sól,pieprz Mięso tak naciąć,aby powstał jak największy plat i lekko rozbić.Czosnek przecisnąć przez praskę.Mięso natrzeć czosnkiem,popieprzyć i odrobinę(!) posolić.Wstawić do lodówki na 12 godz.Następnie płat mięsa obficie posmarować sosem sojowym,bardzo ciasno zrolować i włożyć w siatkę wędliniarską lub mocno okręcić nitką.Oliwę wymieszać z trzema łyżkami sosu sojowego i posmarować po wierzchu całą roladę.Zawinąć w alufolię i upiec.Następnie odlać (nie wylewać) powstały sos, a roladę zrumienić. Galaretka: Powstały z pieczenia sos uzupełnić do 400ml wodą, zagotować, doprawić, dodać trzy łyżeczki żelatyny.Na półmisek wylać trochę galaretki,poczekać aż zastygnie i położyć plasterki (ok.0,5cm) rolady.Całość zalać resztą galaretki. Roladę można podać na ciepło albo na zimno.W galarecie lub bez.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.