lamiczka Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Ilość: 12 mufinek 125 g masla 100 g cukru 2 jaja 250 g maki 1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia 5 lyzek mleka 2 tabliczki (200g) czekolady mlecznej Milka Alpine Milka (w kawałkach) Przygotowanie Piekarnik rozgrzać do temp. ok. 180°C. Proszek do pieczenia zmieszać z mąką, dodać roztopione masło, stopniowo dodawać do tego cukier, jaja i proszek do pieczenia. Następnie, ciągle mieszając, dodać mleko, a na końcu połączyć z kawałkami czekolady. Wypełnić foremki powstałym w ten sposób ciastem czekoladowym i piec w nagrzanym piekarniku przez 25 minut. Powinny ostygnąć ale ja kocham gorące i pachnące czekoladą mufinki. Smacznego! 1 Cytuj
Rudolf Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Robiłem dziś muffiny według tego przepisu tylko że zamiast dwóch tabliczek czekolady dałem jedną i dodatkowo dodałem łyżeczkę cukru waniliowego. Wyszły boskie, najlepsze jakie jadłem, załączam fotki. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Wyglądają extra, fajnie wyrosły :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.