elunia.o Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 1 kg mintaja zalewa: 2 szklanki wody 6 łyżek octu 1/2 szklanki oleju 3 łyżeczki cukru 6 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka pieprzu 2-3 liście laurowe zalewę gotować 10 min. 1/2 słoika ogórków konserwowych 1 słoik papryki konserwowej 2 cebule Ogórki i paprykę kroimy w paseczki, cebulę w krążki. Dodajemy do tego 1 słoiczek koncentratu pomidorowego i 3 łyżki łagodnego keczupu. Wszystko wrzucamy do zalewy i gotujemy jeszcze 10 min. Robimy bardzo gęste ciasto naleśnikowe: 6 jaj + mąka, dużo vegety, pieprz. Ma być wyraźnie słone. W cieście panierujemy rybę i smażymy na oleju. Całość studzimy i układamy warstwami ryba-zalewa, ryba-zalewa.Odstawiamy na 10 godzin. Jest trochę pracy, ale warto. Cytuj
Jolcia Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Brzmi kusząco.Muszę zrobić.Dam znać jak smakowała Cytuj
elunia.o Opublikowano 23 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Czekam z niecierpliwością na Twoją opinię Jolciu! jestem nowa na forum i jak do tej pory, nikt się nie wypowiedział na temat moich przepisów :grin: Całej mojej rodzinie ta ryba bardzo smakuje. Pozdrawiam. Cytuj
monisia Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 ja robie tą rybke prawie prawie tak samo.ale do zalewy dodaje przecier i kethup... a warzwka ogórki apparyke i cebulke kroje w kostke i przekładam takimi surowymi,niemoczonymi w zalewie..przekładam warstwami..rybka warzywka rybka warzywka..i zalewam....rybke polecam bo smaczniusia a jak postoi pare dni..to dopiero niebo w gębie :grin: Cytuj
figiel Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Ja również mam ten przepis ....i potwierdzam ,że rybka pyszna .To ciasto naleśnikowe robię z 2 jaj +woda, mąka i przyprawy. Zachęcam do wypróbowania przepisu.Pozdrawiam . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi