viola32 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 SERNIK Z BRZOSKWINIAMI I BEZA CIASTO KRUCHE: 2SZKL.MAKI 2 LYZKI CUKRU 3/4 KOSTKI MARG.MIEKKIEJ 3 LYZKI ZMIETANY 1 ZOLTKO 2 LYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA Zagniesc dokladnie ciasto,wylozyc nim przygotowana blache i lekko podpiec. MASA: 1/2KG TWAROGU MIELONEGO 4 JAJKA 1/2SZKL.OLEJU 2 BUDYNIE SMIET. 2SZKL.MLEKA 2SZKL.CUKRU 2 LYZKI MAKI ZIEM. BRZOSKWINIE Z PUSZKI Zoltka oddzielic od bialka,utrzec z 1szkl.cukru pudru,dodac olej wymieszac,wsypac budyn i wymieszac ,dodac zmielony twarog i ucierac na jednolita mase.Na koncu dodac 2 szkl.mleka delikatnie wymieszac (bo masa jest b.rzadka).Brzoskwinie z puszki pokroic dodac do masy serowej,mozna dodac aromat pom.Mase ostroznie wlac na przygotowany spod.Wlozyc do piekarnika i piec 40min w temp.190C.Bialka ubic z pozozstala szkl.cukru pudru i 2 lyzkami maki ziemniaczanej.Gdy ciasto sie " zetnie" wykladamy na nie beze, ostroznie lyzka rozprowadzajac po calym ciescie i ponownie pieczemy przez jakies 30 min.Smacznego! Cytuj
viola32 Opublikowano 24 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 ZAPOMNIALAM DODAC ZE PRZEPIS JEST NA DUZA BLACHE! JA PIEKE W B.DUZEJ TORTOWNICY! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.