Lusia Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Ciasto: 4,5 szklanki maki 3 cale jaja 20 dag sztucznego miodu 0,5 szklanki cukru pudru margaryna (roztopiona) 1.5 łyżeczki sidy oczyszczaanej cukier waniliowy Make wymieszac z jajkami, cukrem, soda, a na końcu doadac miód i roztopiona mararyne (ciepła). Zagnieśc ciasto i podzielic na 3 części. Upiec trzy placki na zloty kolor (ok 10-15min) Krem 0,75 l mleka 6 łyzek manny olejek migdałowy duzy pół szklanki cukru margaryna Do mleka gotującego włozyc margarynę i wsypac cukier. zagotować, wsypac 4 łyżki manny, olejek.Mieszać żeby nie bylo krupek.Lekko ostudzic. Przełozyc kremem placki (ciasto, kremu, drugi placek, krem, trzeci placek). wierzch polac polewą. Ciasto najlepjej przygotowac dzień wczesniej niz ma byc podawane, poniewaz od razu po przygotowaniu jest twarde. Pyszne, Polecam!!!! Cytuj
ewa11 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 :) Witam taki sam mam przepis na tego miodownika,tylko ja u siebie mam pod nazwą ''placek z kaszą manną''.Wczoraj zrobiłam,a dzisiaj mniam,mniam :razz: Pozdrawiam Cytuj
Kaliope Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Śliczne ciasteczko Ewo! Chciałabym je kiedyś upiec, ale mój Mąż jest uczulony na miód :) i muszę bardzo ograniczać wykorzystywanie miodu do ciast. A szkoda, bo jest mnóstwo ciekawych przepisów z tym słodzikiem. Ale, dobro mojego Kochanego ważniejsze. Wygląda baaaardzo apetycznie! Pozdrowionka :razz: Cytuj
ewa11 Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Tak ,tak dobro męża jest ważniejsze .Pozdrawiam :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi