Skocz do zawartości

Pieczenie Ciast Na Duzych Wysokosciach


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4 lata temu przeprowadzilam sie w gory i mieszkam na wysokosci 2100 m n.p.m. Jest tu pieknie, ale moje ciasta wychodza okropnie! Wiem, ze gotowanie na duzych wysokosciach trwa dluzej, nalezy zmienic temperature, itd. Niestety nie znam szczegolow...; jak dotad mam marne wypieki - suche, niezbyt wyrosniete, nawet smakuja inaczej (chyba cukier tez zmienia smak tak wysoko :wink: ). Pomocy!

Opublikowano

Z tego co wyczytałem to tylko na temat pieczonego chleba. Przy pieczeniu chleba na dużej wysokości,należy zmniejszyć ilość drożdży, cukru i wody ale dlaczego ;) :?: Nie wiem :mrgreen:

Opublikowano

Oj.... nadal troszke sucha ta karpatka... Jak byla swiezutka prosto z piekarnika to ciasto bylo super. Ale juz wieczorem nie dalo sie dobrze kroic bo bylo zbyt suche. Za to z cukrem wyszlo dobrze! Bede eksperymentowac dalej. Dzieki!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.