Iwona.C Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 4 lata temu przeprowadzilam sie w gory i mieszkam na wysokosci 2100 m n.p.m. Jest tu pieknie, ale moje ciasta wychodza okropnie! Wiem, ze gotowanie na duzych wysokosciach trwa dluzej, nalezy zmienic temperature, itd. Niestety nie znam szczegolow...; jak dotad mam marne wypieki - suche, niezbyt wyrosniete, nawet smakuja inaczej (chyba cukier tez zmienia smak tak wysoko :wink: ). Pomocy! Cytuj
mac51 Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Z tego co wyczytałem to tylko na temat pieczonego chleba. Przy pieczeniu chleba na dużej wysokości,należy zmniejszyć ilość drożdży, cukru i wody ale dlaczego ;) :?: Nie wiem :mrgreen: Cytuj
Iwona.C Opublikowano 28 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Dzisiaj zobaczymy jak wyjdzie! Robie karpatke i stosuje sie do twojej rady - troszke mniej wody i cukru. Dzieki! Cytuj
Iwona.C Opublikowano 4 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Oj.... nadal troszke sucha ta karpatka... Jak byla swiezutka prosto z piekarnika to ciasto bylo super. Ale juz wieczorem nie dalo sie dobrze kroic bo bylo zbyt suche. Za to z cukrem wyszlo dobrze! Bede eksperymentowac dalej. Dzieki! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.