Elwrar Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Mam rewelacyjny przepis na super ciacho!Prosze o wyrozumiałość bo to mój debiut. Biszkopt: 4 jaja, 1 szkl. cukru, 0,5 szkl.mąki zwykłej 0,5 szkl. mąki ziemniaczanej. Białka ubić z cukrem szczyptą soli. Dodawać żółtka. Następnie dodajemy mąkę z jedną łyżeczką proszku do pieczenia. Czyli pieczemy najnormalniejszy biszkopt. Piec w tem. 180 stopni. Ja na tą dradycyjną blachę pieke podwójną porcję. I taki biszkopt przekrajam na dwie części. Można upiec dwa biszkopty jak kto woli. Na dolny placek rozsmarowuję krem nutella (mały słoiczek trochę ciężko się to robi ale dacie radę :?: ). Potem na nutelle smaruję gotowy krem do tortów ajerkoniakowy lub orzechowy przyrządzony wg przeisu na opakowaniu. Ja osobiście daję krem ajerkoniakowy. Na górny placek: 750 ml śmietany kremówki, 3 opakowania śmietan-fix, 3 łyżeczki cappucino śmietankowe lub waniliowe. Ubijam śmietane gdy jest sztywna wsypuję śmietan fixem dodaję trochę cukru pudru dla lepszego smaku, dodaje cappucino. I to na górny palcuszek. Całość posypuje kakao lub czekoladą w proszku. Wstawić do lodówki. Na drugi dzień jest poprostu rewelacyjny rozpływa się w ustach. Polecam łasuchą takim jak ;) Cytuj
DeLarge Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 zerknij jeszcze tutaj :?: : https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=4965&hl= https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=5206 https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=5129 https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=5045 https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=4984 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.