Skocz do zawartości

Jajka Faszerowane


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ulubione jajka mojej rodzinki.

5 jaj ugotowanych na twardo

10 dkg salami naturalnego z Dębicy

10 dkg sera żółtego

2 łyżki majonezu Hellmann`s Babuni

szczypiorek

sól, pieprz

Jajka przekroić wzdłuż na pół,wyjąć żółtka i przetrzeć je przez sitko.Salami i szczypiorek drobniutko pokroić,ser starkować na małych oczkach.Wszystko wymieszać z majonezem i doprawić.Nakładać farsz w połówki jajek.Po wierzchu można posypać startym serem. Jeżeli robię jajka na "specjalną okazję" wtedy napełniam białka szprycką do dekorowania tortów z ozdobną końcówką.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.