grumko Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Orzechowo-czekoladowy krem z mascarpone SKŁADNIKI: pół tabliczki gorzkiej czekolady 70%, pół szklanki orzechów włoskich, 250g serka mascarpone, 5 g słodzika, 1 szklanka śmietany 30%. Zamiast słodzika Irena dodała cukru do smaku SPOSÓB WYKONANIA: 1/2 szklanki śmietanki mocno podgrzewamy i rozpuszczamy w niej czekoladę. Masę studzimy i przez co najmniej godzinę schładzamy w lodówce. Resztę śmietany ubijamy na sztywno, mieszamy z 1/2 mascarpone, można dodać słodzik. Dodajemy 2/3 orzechów i mieszamy. Czekoladową śmietanę ubijamy, dodajemy resztę sera i mieszamy. Do pucharków przekładamy krem orzechowy, na następnie wykładamy krem czekoladowy i posypujemy reszta orzechów. Smacznego!! 1 Cytuj
ela2225 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Uwielbiam mascarpone wi napewno spruboje Cytuj
Adelka Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 super, że wersja bez dodatku surowych jajek Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 od samego czytania ślinka cieknie :) Cytuj
ankaszym Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 Koniecznie muszę zrobić bo pysznie to wygląda Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.