AnnaK Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Przepis dostałam od koleżanki.Wielokrotnie wypróbowałam i polecam. 1 duży kurczak 1 kg grubej soli 1 kg mąki woda przyprawa do kurczaka Z mąki,soli i wody zagnieść elastyczne nielepiące się do rąk ciasto.Kurczaka natrzeć przyprawą i szczelnie oblepić ciastem.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok.90min.w 190st.C Cytuj
Kasiulek Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Ania a co z tym ciaste po upieczeniu kurczaka?! Zjada się je- wydaje mi się, że będzie bardzo słone... Cytuj
AnnaK Opublikowano 25 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Zapomniałam dopisać.Po upieczeniu należy rozbić skorupkę i wyrzucić.Kurczak napewno nie będzie słony. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 :?: no tak myślałam, że nie je się tej skorupy ;) Pozdrawiam!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi