justhi Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 4 filety z kurczaka 4 plastry żółtego sera przyprawa uniwersalna papryka czerwona ogórek kiszony 1-2 jajka bułka tarta olej do smażenia Filety umyć, osuszyć. Rozbić je na cienkie plastry. Każdy plaster obtoczyć w dużej ilości przyprawy uniwersalnej i odstawić na 30minut. Paprykę i ogórki pokroić wzdłuż na paski. Następnie na każdy filet połozyć plaster sera, a na wierzch kawałek papryki i ogórka. Filety zwinąć w rulony, obtoczyć w ajkach wymieszanych z tartą bułką. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięs (na wolnym ogniu) aż będzie miękkie. Cytuj
minia51 Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 ja dodaję jeszcze kawałek kiełbasy lub wędzonego boczku. pycha! u mnie zajadają się tym Cytuj
justhi Opublikowano 26 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Jakiej kiełbasy? Cytuj
minia51 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Toruńskiej, podwawelskiej itp Kroję ją na ok 4-5 cm kawałki, a te też wzdłuż na pół. Tak samo robię z kotletami ze schabu. Cytuj
justhi Opublikowano 27 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Będę musiała kiedyś spróbować z kiełbasami. Lubię rolady z mielonym lub białą kiełbasą, to i z taką podwędzaną też pewnie dobre (tym bardziej, jak Ty polecasz) Mamuska, dlaczego zacytowałas przepis?? Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Mamuska jest nowym forumowiczem, a nowe osoby mają problem z napisaniem pierwszych wypowiedzi, i czasami zdarza im się właśnie cytować teksty. Jeżeli coś takiego zauważę to od razu wkraczam do akcji, jednak tutaj troszeczkę się spóźniłam :) Do Mamuski: aby napisać odpowiedź do danego tematu, należy nacisnąć przycisk odpowiedz na dole danego tematu, a nie przy poście. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi