justhi Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 kurczak 2 jajka 2 łyżki masła 6 łyżek śmietany 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego koperku bułka tarta sól, pieprz, cukier Kurczaka umyć, lekko posolić. Do miseczki wbic jajka, dodać śmietanę i masło. Rozetrzeć. Dodać pietruszkę i koper. Mieszając dodać tyle bułki, aby masa miała konsystencję nieco rzadszą niż siekane kotlety (ja nie wiem, co to znaczy, więc robię taką gęstszą niż na naleśniki-bo to chyba wszyscy znają), gdyż w czasie pieczenia bułka pęcznieje. Dodać do smaku sól, pieprz i cu ier. Przygotowanym farszem nadziać kurczaka, ale nie wypełnić go szczelnie (zostawić troszkę miejsca na pęczniejący farsz). Zszyć. Ułozyć na blasze. Posmar wać tłuszczem. Podlać 1 szk. wody. Szczelnie przykryć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.