Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Czy pytanie dot. zasmażki takiej na patelni z tłuszczem ? czy tez "zaklepki" czyli bez smazenia. Zasmażkę robi się na patelni. ROzgrzewamy tłuszcz dodajemy mąke i dokładnie rozprowadzamy , kiedy się nieznacznie zarumieni energicznie mieszając dolewamy po troszeczku zupę. Następnie wlewamy wszystko do zupy dalej mieszając. Tzw. "zaklepka" do zupy robiona jest inaczej. Bierzemy np. wodę lub zimną śmietanę i dodajemy mąkę. Przy pomocy mątewki wszystko mieszamy. Kiedy nasza zaklepka ma już gładką konsystencję i jest dość gęsta wlewamy do sosu czy też zupy. Oczywiście energicznie mieszając zupę czy też sos podczas zaciągania .

Opublikowano

mamalu ,mysle ze robia Ci sie kluchy poniewaz nie przestrzegasz pewnej zasady.A zasada jest prosta do goracej zasmazki zimna woda ,do zimnej goraca ,proste prawda? ;)

Zgadzam się ;) ;)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.