Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KOTLECIKI Z CHLEBA

1/2 bochenka białego,czerstwego chleba

2 szkl.mleka lub bulionu z kostki

duża cebula

1-2 ząbki czosnku

ulubiona przyprawa ziołowa (ja daję prowansalską)

bułka tarta

2-3 jajka

pieprz

sól lub przyprawa warzywna np.vegeta lub warzywko

Pokrojony w kostkę chleb namoczyć w mleku lub bulionie.Odcisnąć.Dodać drobno pokrojoną cebulkę (można ją zeszklić na odrobinie oleju),wbić jajka i wyrobić.Doprawić w/g własnych upodobań.Uformować kotleciki,obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.Podawac jako samodzielne danie z surówką lub jako dodatek do mięs.Do bułki tartej można dodać sezam lub drobno posiekane orzechy.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.