Śliweczka Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 KOTLECIKI Z CHLEBA 1/2 bochenka białego,czerstwego chleba 2 szkl.mleka lub bulionu z kostki duża cebula 1-2 ząbki czosnku ulubiona przyprawa ziołowa (ja daję prowansalską) bułka tarta 2-3 jajka pieprz sól lub przyprawa warzywna np.vegeta lub warzywko Pokrojony w kostkę chleb namoczyć w mleku lub bulionie.Odcisnąć.Dodać drobno pokrojoną cebulkę (można ją zeszklić na odrobinie oleju),wbić jajka i wyrobić.Doprawić w/g własnych upodobań.Uformować kotleciki,obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.Podawac jako samodzielne danie z surówką lub jako dodatek do mięs.Do bułki tartej można dodać sezam lub drobno posiekane orzechy. Cytuj
AnnaK Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Robię podobne kotleciki i dodaję łyżkę uprażonych na patelni pestek słonecznika. :?: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.