AnnaK Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Dlaczego turecki ? Chyba ze względu na kształt. Troszkę pracochłonny, ale smaczny. 0,5 kg mąki pszennej 2 jajka woda,sól z podanych składników zagnieść ciasto 1,5 kostki masła 25 dkg podsmażonego mięsa z kurczaka 1 cebula czosnek-ilość wg uznania Ciasto podzielić na 4 części i każdą rozwałkować na cienki placek.Pierwszy polać roztopionym masłem,przykryć drugim, znowu polać masłem...itd. Na czwartym placku położyć farsz z mięsa z cebulą i czosnkiem.Całość zwinąć i włożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia formując półksiężyc.Polać z góry resztą masła.Piec ok.1godz w temp.180stC Cytuj
figiel Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Ciekawy przepis! Z czym go podajesz Aniu? z jakimś sosem ,ketchupem? Ta porcja masła trochę mnie przeraża ,ale myślę ,że można ją zmniejszyć ? Cytuj
AnnaK Opublikowano 28 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Nam najlepiej smakuje bez sosu,tylko z surówką.Ilości masła nie próbowałam zmniejszać,ale całość nie jest bardzo tłusta. Cytuj
Klamerka Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Myślę, że równie dobrze ten pieróg smakowałby gdyby do mięsnego farszu dołożyć np. podduszone pieczarki czy ogórka kiszonego. Jak myślicie? Cytuj
AnnaK Opublikowano 3 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Nie próbowałam takich dodatków,ale pomysł napewno wykorzystam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.