AnnaK Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Jest to specjalność genewska,często podawana na przyjęciach dyplomatycznych. 1 duża główka kapusty pekińskiej 40 dkg filetu z dorsza 1 ser camembert 3 łyżki oleju 1/2 szklanki białego wytrawnego wina sok z jednej cytryny sól,pieprz biały lub pieprz cytrynowy Z główki kapusty pekińskiej oderwać zewnętrzne duże liście i sparzyć.Rybę pokroić na kawałki,posolić,popieprzyć,skropić sokiem z cytryny.Ser pokroić promieniście na małe cząstki. W każdy liść kapusty zawinąć kawałek ryby i sera, spiąć szpadką lub związać szczypiorkiem.Gołąbki ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem, z wierzchu też posmarować je olejem.Wstawić do piekarnika.Dusić podlewając winem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.