margheritac Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 biszkopt z 8 jaj, 40 dag kremu czekoladowego (np.nuteli) , 3 łyżki kawy rozpuszczalnej , litr kremówki 3 torebki zarestnika do smietany, 2 łyżki kakao, pacz Biszkopt przekroic na dwie czesci. Pierwsza przełożyć do formy z wysokim brzegiem. Skropic paczem. Krem czekoladowy stopićw kapieli wodnej (ja umieszczam sloiczek z nutella w garnku z woda i mieszam) i rozsmarować na biszkopcie.Odstawić do ostygnięcia Ubić 3 /4 smietany z kawa, zagęstnikiem i 6 łyzkami cukru.Rozsmarowac na czekoladzie.Przykryć drugim biszkoptem. Nasaczyc. Ubić pozostałą smietanę z łyżeczką cukru.Posmoroawć wierzch ciasta i wstawić na 3 godziny do lodówki.Posypać gruba warstwa kakao. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.