justhi Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Przez "szukaj" nie znalazłam na nie przepisu i dlatego zapraszam do spróbowania 6 jajek 1/2 słoiczka majonezu 1/2 cebuli 2 ogórki konserwowe 8 marynowanych grzybków łyżka posiekanej natki pietruszki pieprz, ostra papryka 3-4 plasterki ogórka (nieobrane) Jajka ugotuj na twatdo w wodzie z dodatkiem łyżki soli (dzięki temu skorupka łatwiej odejdzie i nawet jeśli pęknie skorupka, to jajko nie wyleje się). Ostudź, obierz, przekrój na połówki, ułóż na półmisku. Posiekaj ogórki konserwowe i marynowane grzybki. Cebulę drobniutko pokruj lub zetrzyj, ułóż na sitku, sparz wrzątkiem, aby była łagodniejsza. Cebulę, ogórki i grzybki wymieszaj z majonezem. Przypraw na ostro papryką i pieprzem. Dodaj 1/2 łyżki natki. Wymieszaj. Przygotowanym sosem polej jajka na półmisku. Posyp pozostałą n tką. Udekoruj półplasterkami ogórka, postawionymi między jajkami. SMACZNEGO!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.