Bahus Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Sałatka "ogniste sombrero" 2 piersi z kurczaka, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 60 dag ziemniaków, 2 łyżki posiekanej papryki konserwowej, 100 ml ketchupu, 1 łyżeczka sproszkowanego chili, sól, pieprz i cukier do smaku. Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Natrzeć solą i obficie posypać pieprzem. Obsmażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron na złoty kolor. Wystudzić. Pokroić w kostkę. Ziemniaki umyć i ugotować w łupinach. Wystudzić, obrać i również pokroić w kostkę. Połączyć z osączoną z zalewy kukurydzą, oliwą ze smażenia i posiekaną papryką. Dodać sproszkowane chili. Zalać ketchupem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dokładnie wymieszać. Przełożyć w chłodne miejsce na 30 min. P.S. Proponuję ograniczyć Chili. Wg przepisu jest bardzo ostra. Cytuj
Dorota Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Witam https://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons//icon_exclaim.gif Sałatka pyszna. Przepis sprawdziłam i umieściłam wraz ze zdjęciem na stronie 8) Pozdrawiam Dorota Cytuj
AlCIA111 Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Właśnie skończyłam ją robić. Odstawiłam, żeby się przegryzła. Ale patrząc jak moi domownicy bardzo często odwiedzają kuchnię na kolację nie będę miała co podać. Trochę zmnieniłam przepis na smażenie mięsa. Pod koniec smażenia tak jak w przypadku sałatki "GYROS" zalałam mięso przyprawą meksykańską ropuszczoną w małej ilości wody. Sałatka jest super. Dzięki za przepis i pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.