Gość Manitta Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Co wybieracie gdy macie do wyboru masło czy magrarynę? Ja poniewaz nie mam problemow z cholesterolem wole masło. Ma zupelnie inny, według mnie lepszy smak niz margaryna. Poza tym posiada wiele witamin i mikroelementow, w koncu to ono jest zalecfane dziecion do 7 roku zycia jako bardzo wazny składnik diety podczas wzrostu. Ostatnio zaczęłam uzywac masła Kerrygold, poleciła mi go inna internautka i moim zdaniem jest duzo lepsze od pozostalych dostepnych w sklepach, miedzy innymi z powodu smaku i malej ilosci substancji konserwujacych. A co Wy wybieracie, polecacie i dlaczego? Cytuj
DeLarge Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 masło https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...C3%8B%EF%BF%BDo Cytuj
Kasiulek Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Osobiście wolę masło i często używam Łaciate z czerwonymi literkami. Ma ono sporo tłuszczu ale jego smaku nic nie przebije. Cytuj
pijaa Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Moja córka je masło łaciate czerwone literki ja zdecydowanie wole margaryne roslinna mój maz tak samo Cytuj
Christina Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Kiedyś było głośno o tym, że naturalne masło jest niezdrowe, że podnosi cholesterol itp... Polecano do zdrowego żywienia margaryny i masła roślinne. Ostatnio coraz częściej słyszę, że te wszystki margaryny i masła roślinne nie są zdrowe, a nawet - są bardzo niezdrowe, z powodu hydrogenizowania tłuszczu... Przeczytajcie ten artykuł (koniecznie cały!) [LINK NIEAKTUALNY] - jest bardzo interesujący. Cytuj
nomik Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 my kupujemy tylko masło...z przyzwyczajenia i dla smaku Cytuj
pola_poletek Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Idąc za modą, też kiedyś próbowałam się przerzucić na masło roślinne. Po kilku tygodniach zauważyłam, że oczy odmawiają mi posłuszeństwa a wątroba zaczyna 'uwierać'. Szybciutko wróciliśmy do masełka. Nie jadamy go Bóg wie jak dużo, wszystko w granicach rozsądku, ale jednak mimo wszystko jest zdrowsze. Do smażenia (a żadko jemy smażone potrawy) używam oleju winogronowego lub oliwy naturalnej. A masa do tortu z margaryną!!!?. Toż to katastrofa! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.