justhi Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 królik 3-4 łyżki oleju sól, pieprz 70 dag pomidorów 1/2 papryczki chili 6 papryk 6 cebul 5 ząbków czosnku 1 szk. wina lub bulionu drobiowego Królika pokroić, kawałki natrzeć solą i pieprzem. Paprykę oczyścić, umyć i pokro ć w paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki. Czosnek obrać, posiekać. Olej rozgrzać, włozyć mięso i papryczkę chili, zrumienić i do brytfann . Na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojone cebule i czosnek, dodać paprykę, pomi ory, smażyć 3-5 minut. Podlać winem lub bulionem. Do brytfanny przełożyć warzywa. Piec 45 minu w piekarniku rozgrzanym do 200st.C. SMACZNEGO! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.