beatap0871 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 A my znów się objadamy , z okazji 17 urodzin syna Ma, nadzieje że zdjęcia z mojej pracy pomogą co niektórym podjąć decyzje upieczenia tortu , bo naprawdę nie jest trudny TORT ROBIMY DZIEŃ WCZEŚNIEJ Witam, dziękuję za dobry przepis, tort upieczony jeszcze nie skonsumowany, bo właśnie upiekłam i czekam aż jaja ostygną do masy.Moja jedyna rada dla pieczących tort na tortownicę 28, u mnie piekłam w 26 nie zmieścił się i wypływał podczas pieczenia ,poza tym przepis godny polecenia. Cytuj
teresap Opublikowano 5 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Witam, dziękuję za dobry przepis, tort upieczony jeszcze nie skonsumowany, bo właśnie upiekłam i czekam aż jaja ostygną do masy.Moja jedyna rada dla pieczących tort na tortownicę 28, u mnie piekłam w 26 nie zmieścił się i wypływał podczas pieczenia ,poza tym przepis godny polecenia. Bardzo się cieszę że jest tylko jedna uwaga , ja też muszę przypomnieć se ten smak , a zbliżają się urodziny syna POZDRAWIAM Cytuj
ali Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Przepraszam !!!!!!!!!!!!!!! - + - 3/4 szklanki (najlepiej robić do swojego smaku, bo na przykład dodasz czekolady i wtedy cukier trzeba ograniczyć ja najlepiej lubię z fusami z kawy ) dodawać do masy i ubijać . Do bitej śmietany też płaska łyżka cukru pudru Pozdrawiam jeszcze raz przepraszam i czekam na opinie :wink: proszę popraw w przepisie, że chodzi o 3/4 szklanki cukru, bo jest tylko 3/4 cukru Cytuj
teresap Opublikowano 7 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 proszę popraw w przepisie, że chodzi o 3/4 szklanki cukru, bo jest tylko 3/4 cukru POPRAWIONE :wink: Cytuj
mart Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 podnosze bo robie dzis w prezencie urodzinowym :mrgreen: niestety musze zrezygnowac poniewaz zmielilam orzechy i sa bardzo mokre,podejrzewam ze powinny byc kupowane juz zmielone , lekkie i suche przede wszystkim bo z takich tak jak juz komus zrobi sie zakalec, nie bede ryzykowac, zrobie normalny biszkopt i mase orzechowa ale na pewno do tego przepisu jeszcze wroce Cytuj
Jolcia Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 Mart ja zawsze mielę orzechy przed pieczeniem biszkoptów orzechowych. Są wilgotne bo mają tłuszcz w sobie ale to nie przeszkadza w cieście. Jeszcze nigdy nie miałam z tym problemu. Cytuj
mart Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 widzisz Jolu nie wiedzialam,zaczelam czytac w necie i znalazlam ze powinny byc wczesniej obrane i podsuszone bez lupin, przestraszylam sie tego i zrezygnoalam, szkoda,w rezultacie upieklam jasny biszkopt i mase orzechowa, tez dobrze :mrgreen: Cytuj
teresap Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Witam Ja też mielę orzechy . Kupuję jak są najtańsze wsypuje w płócienną torbę i jak potrzeba mielę Przyznaję że są suchutkie Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.