Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A my znów się objadamy , z okazji 17 urodzin syna

Ma, nadzieje że zdjęcia z mojej pracy pomogą co niektórym podjąć decyzje upieczenia tortu , bo naprawdę nie jest trudny TORT ROBIMY DZIEŃ WCZEŚNIEJ

Witam, dziękuję za dobry przepis, tort upieczony jeszcze nie skonsumowany, bo właśnie upiekłam i czekam aż jaja ostygną do masy.Moja jedyna rada dla pieczących tort na tortownicę 28, u mnie piekłam w 26 nie zmieścił się i wypływał podczas pieczenia ,poza tym przepis godny polecenia.
  • 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Witam, dziękuję za dobry przepis, tort upieczony jeszcze nie skonsumowany, bo właśnie upiekłam i czekam aż jaja ostygną do masy.Moja jedyna rada dla pieczących tort na tortownicę 28, u mnie piekłam w 26 nie zmieścił się i wypływał podczas pieczenia ,poza tym przepis godny polecenia.

Bardzo się cieszę że jest tylko jedna uwaga , ja też muszę przypomnieć se ten smak , a zbliżają się urodziny syna POZDRAWIAM
Opublikowano

Przepraszam !!!!!!!!!!!!!!!

- + - 3/4 szklanki (najlepiej robić do swojego smaku, bo na przykład dodasz czekolady i wtedy cukier trzeba ograniczyć ja najlepiej lubię z fusami z kawy ) dodawać do masy i ubijać .

Do bitej śmietany też płaska łyżka cukru pudru

Pozdrawiam jeszcze raz przepraszam i czekam na opinie :wink:

proszę popraw w przepisie, że chodzi o 3/4 szklanki cukru, bo jest tylko 3/4 cukru

  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

podnosze bo robie dzis w prezencie urodzinowym :mrgreen: niestety musze zrezygnowac poniewaz zmielilam orzechy i sa bardzo mokre,podejrzewam ze powinny byc kupowane juz zmielone , lekkie i suche przede wszystkim bo z takich tak jak juz komus zrobi sie zakalec, nie bede ryzykowac, zrobie normalny biszkopt i mase orzechowa ale na pewno do tego przepisu jeszcze wroce

Opublikowano

Mart ja zawsze mielę orzechy przed pieczeniem biszkoptów orzechowych. Są wilgotne bo mają tłuszcz w sobie ale to nie przeszkadza w cieście. Jeszcze nigdy nie miałam z tym problemu.

Opublikowano

widzisz Jolu nie wiedzialam,zaczelam czytac w necie i znalazlam ze powinny byc wczesniej obrane i podsuszone bez lupin, przestraszylam sie tego i zrezygnoalam, szkoda,w rezultacie upieklam jasny biszkopt i mase orzechowa, tez dobrze :mrgreen:

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.