teresap Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Jachu , ale ja słyszałam że mężczyźni lepiej gotuj a , czekam na potwierdzenie. :( Cytuj
Jachu Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Uważam, że umiejętność gotowania nie zależy od płci ale od chęci (+ dobry przepis) :grin: Torcik pyszny, wszystkim smakował. Dołączam zdjęcie, muszę jednak jeszcze popracować nad dekoracją. Cytuj
figiel Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Jestem pod wrażeniem -extra ......gratuluję umiejętności :grin: . Cytuj
teresap Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Jachu ja też jestem pod wrażeniem może nie grzecznie ale na kawę może tort bym wpadła. Potwierdza się ze mężczyźni są po prostu dobrzy w gotowaniu :grin: Cytuj
Jachu Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 W chwili obecnej mogę zaproponować jedynie kawę bo torcik "znikł" 🙂 Będę musiał znaleźć szybko okazję aby "pojawił" się ponownie :P Oczywiście dam znać! :D Jednak gdyby nie Twój przepis na tak wspaniały torcik to nic by się nie udało. Dlatego gratuluję pomysłu! :D Cytuj
88kasia88 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 "MASA 4 jajka 1 kostka masła 1/2 kostki margaryny kasi 3 łyżeczki kawy 3/4 około cukru " mam pytanie :razz: to ile tego cukru koleżanki ?? :razz: :razz: Cytuj
teresap Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 WITAM TO ZALEŻY JAK KTO SŁODKO LUBI pozdrawiam Cytuj
Basia K Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Pod koniec września mój syn ma urodziny i już szukam przepisów m.in.na tort. Mam kilka pytań: -na jaką tortownicę jest ten przepis.Będę miała ok.14-16 osób.Wystarczy? -czy margarynę w masie można zastąpic samym masłem? -w jakiej ilości wody zaparzyc kawę? wykorzystujemy same fusy,czy ewentualny płyn też? Figiel,czy do dekoracji użyłaś kremu z przepisu? Cytuj
figiel Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Do dekoracji użyłam tego samego kremu, co do przełożenia tortu . Kawy nie zaparzałam ,tylko dałam 2 łyżeczki mielonej .Tortownicę miałam średniej wielkości ....myślę ,że powinno wystarczyć na tyle osób, jeżeli masz obawy to mozna dodać jeden krązek biszkoptu . Cytuj
Basia K Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Czy te fusy kawy nie zgrzytają między zębami? :) Jak drobno mają byc zmielone orzechy? Cytuj
teresap Opublikowano 30 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Mogę już pisać na forum !!!!!!!!!! WITAM WSZYSTKICH BASIU CO Z TYM TORTEM BO SIĘ BARDZO BOJE ŻE JESTEŚ ZŁA :grin: Cytuj
Basia K Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Tereniu,o cóż mogłabym byc zła na Ciebie? Miałam nieczynny komputer.... Miałam z tym tortem trochę problemów. Ciasto wyszło mi bardzo zbite,wilgotne (zakalec?) Krem też chyba nie wyszedł tak,jak powinien.Chciałam górę polac polewą czekoladową,jak Figiel,ale też z nią coś było nie tak :) W końcu obsypałam torcik posypką czekoladową i udekorowałam bezikami. Najważniejsze,że smakowało. Cytuj
figiel Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Śliczny torcik Basiu , ładna kontrastowa dekoracja .....nie widać ,ze to tort z problemami :) !!!!. A ciasto jest takie wilgotniejsze ,bo orzechy maja sporo tłuszczu. Pozdrawiam !! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.