justhi Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 25 dag marchewki 25 dag brukwi 1/8 główki włoskiej kapusty 25 dag pomidorów 2 cebule 2 pory 1/2 selera 3 ząbki czosnku trochę mięsa z drobiu 1/2 filiżanki ryżu 15 dag makaronu 3 ziemniaki 15 dag słoniny 1/2 l bulionu 3 łyżki oliwy 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz, tymianek Wszystkie jarzyny, z wyjątkiem pomidorów, pokrojone w drobne paseczki poddusić na oliwie i zalać bulionem. Po zagotowaniu dodać pokrojone mięso drobiowe, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować przez 20minut. Dołożyć opłukany ryż, pokruszony na niewielkie kawałki makaron i przyprawy. Gotować na dużym ogniu 10minut, potem dodać czosnek, posiekaną natkę i pokrojoną w kostkę słoninę (skwareczki). Ugotowana zupa powinna być zawiesista. Można podawać z parmezanem. We Włoszech zupę tę spożywa się nie tylko łyżką. Uzywa się też widelca. (Niestety nie podam Wam skąd mam ten komentarz, bo przepiałam go skądś wieki temu) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.