Justyna.K Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 odp: Jan Twardowski Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował. Cytuj
slawera Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Mark Twain "W życiu bywają noce i dnie,bywają też niedziele, tylko że one zdarzają się rzadziej niż w kalendarzu" Edit: Cholipka znowu się za męża podałam :) . To pisałam ja. Miuriel. :P Cytuj
Justyna.K Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Maria Dąbrowska Kto wierzy w to, czego nie widzi ujrzy to, w co wierzy Cytuj
Bysmeya Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 odp. Swiety Augustyn Wyobraznia znaczy wiecej niz wiedza. Cytuj
AnnaK Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Albert Einstein Trudno jest iść przez życie wieloma drogami jednocześnie. Cytuj
Bysmeya Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Pitagoras Wielki plomien rodzi sie z malej iskry. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 wiedźmin ''A jak mi odpowie "nie kocham cię" Ułani wędrują, strzelcy maszerują Zaciągnę się'' Cytuj
zuziorek Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 O, Mój Rozmarynie. "Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Cytuj
AnnaK Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Jan Paweł II Ludzie potykają się nie o góry,lecz o kretowiska. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Konfucjusz 'W afekcie radości widzimy wyraźnie czynnik łączący. Radość nie znosi odosobnienia. W jej przejawach. . . dochodzi do głosu skłonność do współdziałania, do współobcowania i współradowania się. Sama już postawa jest łącząca, jest jakby wyciągnięciem ręki, ciepłem, które promieniuje na innych i podnosi ich na duchu. Wszystkie czynniki łączące zawarte są w tym afekcie." Cytuj
zuziorek Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Alfred Adier "Daj mi rząd dusz!" Cytuj
slodziuutkaa Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 A. Mickiewicz - "Dziady" "Słyszałam, że są w tobie wielkie puste sale, nie oglądane, piękne nadaremnie, głuche, bez echa czyichkolwiek kroków. Przyznaj, że sam niedużo o tym wiesz." Cytuj
AnnaK Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Wisława Szymborska "Rozmowa z kamieniem" Trzeba tak żyć,żeby można było mieć szacunek dla samego siebie. Cytuj
wiola344 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Maksym Gorki "W całym życiu szanuj prawdę tak, by twoje słowa były bardziej wiarygodne od przyrzeczeń innych" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi