Klamerka Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 - Sprawdźcie, czy podsłuchuje was policja. To łatwe, bo mają jakąś lukę w systemie komputerowym. Należy z komórki wybrać numer 08. Jeśli zgłosi się komenda, możecie aparat wyrzucić na śmietnik, bo jesteście namierzani - taką informację otrzymali dziennikarze "Expressu Ilustrowanego" od zbulwersowanego czytelnika. Słyszeliście już o tym? Resztę artykułu znajdziecie tu: Wiadomości24.pl: "Tajemniczy numer 08- policyjny podsłuch?" Cytuj
Kasiulek Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Ostro!! Sprawdziałam na swoim aparacie z ciekawości... i nic- hehe a szkoda bo był miała motyw do wymiany telefonu. :) Cytuj
Dorunia Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Słyszałam o tym...mówili dzisiaj w tv rano :) Cytuj
basga Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 No to pewnie mnie podsłuchują bo zgłosiła się policja! Cytuj
Dorunia Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Basiu to musisz wymienić aparat na nowy!!! :) Cytuj
Marcin Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 :grin: Ech czego to nie zrobią dziennikarze żeby znaleźć sensację :-D Rozwiązaniem jest oczywiście (jak można wyczytać w komentarzach do podanego artykułu) to, że w niektórych krajach numer 08 funkcjonuje jako 112, a niektórzy producenci telefonów przekierowują go automatycznie na 112. Ale coś z nami polakami zaczyna być dziwnego - pierwsze podejrzenia - podsłuch :) Cytuj
niuniaczek Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Ja myśle, że to jakaś obsesja na temat podsłuchu i tania sensacja za którą ktoś wziął spore pieniądze. Może jestem naiwna - ale mnie takie wyjaśnienie jak podał Marcin w zupełnosci wystarcza :) Cytuj
Miuriel Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Wyobrażam sobie ile osób dzwoniło pod ten numer, żeby sprawdzić czy są podsłuchiwani, a część z nich zapewne z pretensjami, a to jest przecież numer alarmowy. Echh :) To mi przypomina sytuację (nie tak dawno), kiedy to gazeta.pl podała informację, że Kancelaria Prezydenta RP ogłosiła zamówienie publiczne na różne medykamenty w tym na viagrę i testy ciążowe. Oczywiście podniósł się szum po co ludziom z kancelarii prezydenta takie rzeczy. Było to zamówienie do Gospodarstwa Pomocniczego Kancelarii Prezydenta. Gospodarstwo to zajmuje się zarządzaniem całym zapleczem prezydenta, budynkami, samochodami , obsługą socjalną pracowników. W skład tego gospodarstwa wchodzi również ogólnodostępna apteka. Cytuj
ina12 Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Jestem w plusie i przedzwoniłam na numer 08, wyświetliło się że to jest numer alarmowy i usłyszałm głos - pogotowie policji w Bydgoszczy. Cytuj
Marcin Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Ale to wszystko uczy nas tylko aby wszelkie sensacje traktować z dystansem :wink: W końcu media żyją z podawania informacji - a informacja oryginalna stanowi dodatkową zaletę takiego pisma/gazety/telewizji - jak widać czasami jak nie ma co napisać wymyślane są różne "sensacje". Cytuj
Marcin Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 I onet się zorientował: https://wiadomosci.onet.pl/1636749,11,item.html rychło w czas... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi