Gość nie_kucharka Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 zamierzam zrobić babeczki 15 dag masła 25 dag mąki 10 dag cukru pudru 1 szt jajka 1 szczypta soli odrobina wanilii 3 dag migdałów i nie wiem jakiego użyć do środka kremu/budyniu. na stronie, gdzie to znalazłam jest przepis na taki domowy budyń ale ja niestety jestem nogą w kuchni, wątpie żebym dała radę zrobić smaczny krem. czy ktoś zna jakieś masy do deserów, najlepiej śmietankowe, w miarę proste do przygotowania, a zarazem smaczne, a może wiecie, czy sa jakies dobre produkty do kupienia... ? Cytuj
wiola344 Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 :) Witaj nie-kucharko ,ten domowy budyń napewno będzie dobry do twoich babeczek i nie trzeba być extra kucharką aby się udał ,nie wiem jaki jest ten twój przepis na ten budyń jeśli uważasz że nie podołasz to podaje ci taki jaki ja robie: 0,5l mleka , 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyzki mąki pszennej , 20 dkg cykru ,cukier waniliowy,odlac 1/2 szkl mleka i w tym rozmieszać mąki obie,reszte mleka zagotować z cukrem i wanilią wlac rozmieszane mąki i gotować na małym ogniu ok 5 min, ostudzić az będzie zimny i dodawac po trochę do masła i ucierać na puch ,potem nakładać do babeczek, możesz również kupić gotowe kremy te do tortu też nadają sie i są bardzo smaczne i lekkie, wybór teraz zostawiam tobie , pozdrawiam i życze udanego wypieku. Cytuj
ina12 Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Wiolu przepraszam że podpowiem, na początek radzę żeby miękkie masło rozmiksować i dodając po trochu budyń też miksować bo jak nie ma wprawy to mogą porobić się naszej kuchareczce grudki. Cytuj
wiola344 Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 :wink: Masz racje ineczko ,nie napisałam nic o tym a to przecież wazna rzecz i zamiast gładkiej masy byłaby z kluseczkami hihihi :| Cytuj
ina12 Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Krem śmietankowy 1 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki cukru pudru 20 dag masła lub margaryny 1 budyń śmietankowy z cukrem Ugotować budyń, ale użyć 1 1/2 szklanki mleka tak jak w przepisie jest podane, a nie jak na opakowaniu, ostudzić. Miękkie masło lub margarynę zmiksować z cukrem pudrem na jednolitą masę i dalej postępować tak jak jesteśmy obydwie zgodne z Wioletką. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.