Bahus Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Schab po meksykańsku 1 kg schabu wieprzowego 2 cebule 2-3 pomidory ananas z puszki 3-4 ząbki czosnku olej i sól, pieprz kilka kawałków imbiru curry Wieprzowinę pokroić na małe kawałki, pomidory na plasterki. Paprykę oczyścić, pokroić na paski. Cebulę posiekać, podsmażyć w 2-3 łyżkach oleju, włożyć mięso. Dodać pomidory, paprykę, doprawić solą i pieprzem. Ananasa pokroić na małe kawałki, dodać wraz z sokiem do mięsa. Dusić na wolnym ogniu ok. 45 min, aż mięso będzie miękkie. Doprawić do smaku posiekanym imbirem i curry. Dusić jeszcze przez chwilę. Potrawę podawać na ciepło z ryżem, obficie polaną sosem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.