Justyna.K Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 szukałam i nie znalazłam na forum takich krokiecików dziś wykonałam na obiad może kogoś skuszę??? CIASTO NA NALEŚNIKI DO KROKIETÓW : :wink: MLEKO + WODA :| MĄKA PSZENNA ;-) 2 JAJKA 🙂 SZCZYPTA PROSZKU DO PIECZENIA WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZMIKSOWAĆ ILOŚCI SKŁADNIKÓW NIE PODAŁAM BO ZAWSZE ROBIĘ NA OKO TAK CZY SIAK MUSIAŁAM DORABIAĆ CIASTA NALEŚNIKOWEGO.TRZEBA PAMIĘTAĆ ŻE CIASTO NA NALEŚNIKI DO KROKIETÓW MA BYĆ RZADKIE. FARSZ DO KROKIETÓW: ;) OK 1 KG KAPUSTY KISZONEJ (UGOTOWAĆ) :shock: 1 KG PIECZAREK ( OBRAĆ POKROIĆ I USMAŻYĆ Z DWIEMA CEBULAMI) UGOTOWANA KAPUSTA + PODSMAŻONE PIECZARKI WYMIESZAĆ DOPRAWIĆ PIEPRZEM MAGI JAK KTO LUBI I JUŻ MAMY GOTOWY FARSZ. Nakładać farsz na naleśnik zwinąć do jajka bułki tartej i smażymy. Krokieciki są pyszne ja do nich obowiązkowo muszę mieć barszcz czerwony.Polecam z winiary ekspresowy.Smacznego Cytuj
marzycielka Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Justynko śliczne krokieciki,aż ślinka cieknie. :wink: Cytuj
BzyQ~K Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 mam takie glupie pytanie, jak dlugo trzeba gotowac kapuste?^_^ Cytuj
iwona30 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Pozwolę sobie odpowiedzieć za autorkę przepisu, kapustę gotuje się aż zmięknie po prostu trzeba podczas gotowania próbować, ale jeśli kapusta kiszona jest kwaśna to trzeba ją najpierw odgotować, wypłukać i zalać ponownie wodą i gotować do miękkości. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 ;)zgadzam się w 100 % Cytuj
Kamisa_Ahmed Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Właśnie dziś na obiad zrobiłam. Własciwie to nie miałam pojęcia, że potrafię cokolwiek ugotować. Wczoraj zrobiłam barszczyk i wyszedł wyśmienity... jednak nie jestem taką kaleką pod względem gotowania jak myślałam. :P Dziewczyny przy Was staję się prawdziwą kobietą. :grin: Heheh Cytuj
BzyQ~K Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 tez zrobilem je jakis czas temu i odziwo mi sie udaly, przynajmniej dla mnie rewelacja ^_^ Cytuj
marzycielka Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 ja również ostatnio je robiłam,dzisiaj już zostały zjedzone;jak dla mnie są pyszne,moim rodzicom też smakowały :P a tak wyglądają moje krokieciki Cytuj
figiel Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Chętnie przysiadłabym się do tych krokiecików ....mniam :P Cytuj
Dorunia Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Ja jutro będę robiła te krokiety,ale zamiast pieczarek dam grzybki leśne...myślę,że to nie zrobi dużej różnicy smakowej :P Cytuj
Gość Elzbietka Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Aż mi ślinka leci hehe! :D Cytuj
Justyna.K Opublikowano 11 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 marzycielko bardzo się cieszę że przepis się przydał i że smakowały te jakże proste krokieciki :D Cytuj
lamie Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Ja też wczoraj robiłam Twoje krokieciki... Z tym, że dałam i pieczarki i leśne grzyby... PYCHA. Niebawem planuję wyjazd do rodziców (na 3 tygodnie!!) no i zaczynam robić zapasy w zamrażalce dla mojego narzeczonego :grin: Oczywiście spróbowałam jednego - pyszne!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.