Justyna.K Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Piszcie zagadki zadawajcie pytania :wink: zaczynam............ osoba udzielająca odpowiedzi zadaje pytanie oki.......................... Pewna dziewczynka uważnie przypatrywała się pewnemu przedmiotowi. Trwa to 12 godzin. Początkowo prawa część przedmiotu jej zainteresowania jest gruba, z czasem robi się coraz cieńsza. Odwrotnie lewa strona - najpierw cienka, później staje się grubsza. Pytanie: Co robi dziewczynka? Cytuj
julka_s Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 czyta książkę? Cytuj
julka_s Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 A o to moje pytanie: Pewien sędzia prowadził rozprawę dotyczącą niebezpiecznego gangstera. Zakończył ją w sobotę po poludniu podsumowując: Jesteście skazani na powieszenie , wyrok ma być wykonany w południe w jednym z siedmiu dni najbliższego tygodnia. O dniu w którym ma być wykonany wyrok dowiecie się z rana tego dnia , w którym ma być dokonana egzekucja. Wcześniej o tym wiedzieć nie możecie. Czemu wyrok nigdy nie będzie wykonany? Cytuj
Justyna.K Opublikowano 31 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 julka napisz nam ja się poddaję ..................... teraz ja znam taką prosta zagadkę: Były 4 kaczki.Przyszedł myśliwy i zabił jedną.Ile kaczek zostało??? :wink: Cytuj
julka_s Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Przyszła sobota jest ostatnim dniem tygodnia, w którym można by powiesić skazanego. Otóż w sobotę egzekucja nie może zostać wykonana, gdyż o jej wykonaniu skazany wiedziałby już w piątek po południu - jeżeli oczywiście dożyłby do tego dnia (warunkiem powieszenia jest to, że skazany może się o tym dowiedzieć tylko rankiem tego dnia w którym ma się odbyć egzekucja). W jednak piątek również nie może zostać powieszony, ponieważ w czwartek wiedziałby, że straci życie w piątek lub sobotę (która jest wykluczona). I tak dalej, i tak dalej - wszystkie dni tygodnia zostają wykluczone Cytuj
Justyna.K Opublikowano 1 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Były 4 kaczki.Przyszedł myśliwy i zabił jedną.Ile kaczek zostało??? Cytuj
minia51 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Może 4, 3 żywe a 1 zabita? Pomyślałam... Została 1 zabita bo 3 odleciały Cytuj
minia51 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Siedzą i jedzą to, czego nie mają. Ale gdyby mieli to co jedzą, a czego nie mają, to nie byliby tym czym są. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 miniu zdradź nam odpowiedz ...................... ....................jestem bardzo ciekawa ;) Cytuj
minia51 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Dwa eunuchy jedzą jajka. Czyli jedzą to czego nie mają, bo gdyby mieli to czego nie mają (jajka) to nie byliby tym kim są (eunuchami) Cytuj
Justyna.K Opublikowano 9 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Co to jest: zielone, ogolone i skacze? Cytuj
wiola344 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 ;) Co to jest? z przodu liść ,z tyłu liść a w środku głąb? ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi