mela Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Witam wszystkich i prosze o porade zakisiłam sobie zurek ,tzn pól szklanki maki razowej zalałm zimna woda(słoik 0,75l) dodałam czosnek,majeranek i skórke razowego chleba ,czy te składniki wystarcza ??zapach unosi sie po całym domu ,co jeszce dodajecie do zurku ?dziekuje za odpowiedzi miłego dnia zyczę:wink:)) Cytuj
Kawon Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 nic czekaj jak ci nie wyjdzie za pierwszym razem wy wylej to i nie opłukuj naczynia wsadź tam jeszcze raz te same składniki i odstaw;:) jak chcesz przepis na żurek to mam parę swoich mogę zapodać:D dobrze jest mieć gliniane naczynie!!! Cytuj
Luczexx Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 potem już tylko będziesz dodawać wody i mąki, nigdy nie myjąc naczynka :) Cytuj
kondi Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 ja gotuje bez zakwasu na dobrej białej kiełbasie , dodaje kawałek wędzonki drobno pokrojonej i tak jak każdą zupę ,na koniec dodaję majeranek , sok z cytryny i zagęszczam zupę łyżką mąki i śmietaną , oczywiście doprawiam solą i pieprzem , do tego jajeczko ,żurek idealny i nie potrzeba zakwasu , polecam Cytuj
Luczexx Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 żurek bez zakwasu ?! ... Cytuj
kondi Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 oczywiście , nauczyłam się go od cioci -wszyscy się nim zachwycają ,a nikt też nie pyta czy jest na zakwasie Cytuj
Luczexx Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 no tak, kwaśne, białe, na wędzące, z majernakiem i jajkiem. prawie jak zurek! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.