Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i prosze o porade zakisiłam sobie zurek ,tzn pól szklanki maki razowej zalałm zimna woda(słoik 0,75l) dodałam czosnek,majeranek i skórke razowego chleba ,czy te składniki wystarcza ??zapach unosi sie po całym domu ,co jeszce dodajecie do zurku ?dziekuje za odpowiedzi miłego dnia zyczę:wink:))

  • 1 rok później...
Opublikowano

nic czekaj jak ci nie wyjdzie za pierwszym razem wy wylej to i nie opłukuj naczynia wsadź tam jeszcze raz te same składniki i odstaw;:) jak chcesz przepis na żurek to mam parę swoich mogę zapodać:D dobrze jest mieć gliniane naczynie!!!

  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

ja gotuje bez zakwasu na dobrej białej kiełbasie , dodaje kawałek wędzonki drobno pokrojonej i tak jak każdą zupę ,na koniec dodaję majeranek , sok z cytryny i zagęszczam zupę łyżką mąki i śmietaną , oczywiście doprawiam solą i pieprzem , do tego jajeczko ,żurek idealny i nie potrzeba zakwasu , polecam

Opublikowano

oczywiście , nauczyłam się go od cioci -wszyscy się nim zachwycają ,a nikt też nie pyta czy jest na zakwasie

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.