Bahus Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Sałatka z ziemniaków po niemiecku (rewelacja) 80 dkg ziemniaków 2 średnie cebule 5 ogórków konserwowych 4-5 łyżek majonezu sól i pieprz do smaku Ziemniaki ugotować w łupinach. Ochłodzić. Obrać i pokroić w kostkę. Posolić i popieprzyć. Dodać majonez. Ogórki i cebulę również obrać i pokroić w kostkę.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Sałatkę przed podaniem wstawić do lodówki na 1/2 godz. Cytuj
monilek26 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Jadłam taką sałatkę ale dodatkowo były tam drobno pokrojone matjasy. Cytuj
Anna22 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Ta sałatka świetnie pasuje do potraw z grila. Ja robię podobną i dodaje jeszcze rzodkiewkę a ogórków uzywam , kiszonych ,małosolnych lub jak Bahus konserwowych zależy jakie mam. Jest naprawdę dobra .Polecam ! Cytuj
Bernimek Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 W pełni zgadzam sie z Anną! Jadłam tę sałatkę z grillowanym karczkiem (wcześniej zamarynowanym w przyprawach). R*E*W*E*L*A*C*J*A ! Cytuj
gosiek50 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Dzięki za przypomnienie przepisu jadłam ją dawno temu u moich teśćów ,bardzo pyszna . Musze koniecznie ją zrobić .Pozdrawiam :) Cytuj
baśka96 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Sałatkę zrobiłam, jest bardzo dobra, polecam. Cytuj
gosiek50 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Witam -melduje że sałatka zrobiona i zjedzona wszystkim smakowało -dzięki Bahus za przypomnienie przepisu. :-D :-D :-D Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Nikita79 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Witam Ja robie podobna salatke , dodatkowo dodaje jajko na twardo a czasami szczypiorek Jest Super! :-) :-) :) Cytuj
gosiek50 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 A z jajkiem to jeszcze nie robiłam , następnym razem wypróbuje z jajkiem. :-) :-) :) Pozdrawiam Cytuj
darek63 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Ja dodałem trochę jogurtu naturalnego oraz dwa zabki czosnku .Rewelacja !! :-) Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 A ja zamiast ogórków konserwowych daję kiszone, takie własnej roboty, resztę jak w przepisie, a, i biały pieprz. Też pyszne! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi