grumko Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Pasta serowo – paprykowa SKŁADNIKI: 1 topiony serek, 2 łyżki sera białego, 1 jajo na twardo, 1/2 papryki, majonez, sól, pieprz SPOSÓB WYKONANIA: Oba sery rozetrzeć widelcem, dodać majonez, pokrojone jajo i posiekana paprykę. Wymieszać i przyprawić do smaku. Schłodzić. Smacznego!! Cytuj
Edytka78 Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Grumko jakiego serka topionego użyłeś chodzi mi o smak i wagę? I czy nie trzeba do tego żadnego majonezu to będzie takiej konsystencji jak u Ciebie na zdjęciu? Cytuj
Edytka78 Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Już doczytałam że ma być majonez ;) czyli juz moje pytanie odnośnie majonezu jest nieaktualne :? Cytuj
grumko Opublikowano 5 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 wziąłem taki zwykły prostokątny serek o wadze 10 deko. Cytuj
ina12 Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Miałam apetyt na tą pastę w niedzielę, nie miałam tylko majonezu. Dzisiaj doszło nie planowane zajęcie. Jutro zrobię odrazu podwójną porcję i dodam serek łagodny i z szczypiorkiem bo takie posiadam. Dodam zdjęcie i pochwalę się jak nam smakuje. Cytuj
elunia.o Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Pastę zrobiłam wczoraj. Jest pszna. ;) Smakuje całej mojej rodzince.Daję 5 Cytuj
Wiolka Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Grumko zrobiłam wczoraj pastę smakuje wyśmienicie . Dzięki za przepis . Pozdrawiam ;) Cytuj
ina12 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Andrzejku dziękuję za przepis, pasta bardzo pyszna i jak dobrze że zrobiłam z podwójnej porcji. W rzeczywistości ma kolor kremowy a na dodanym zdjęciu widzę pół białego i pół kremowego to pewnie zależy od monitora. Cytuj
Kaliope Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Pasta pyszniutka!! :grin: Właśnie ją zajadamy razem z Mężem. Troszkę zmodyfikowałam: zamiast papryki wkroiłam ogórka konserwowego i kilka marynowanych pieczarek, do tego szczypiorek i reszta jak w przepisie. Mniammm... Gorąco polecam ;) Cytuj
niuniaczek Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Pastę zrobiłam w sobotę. Tylko zamiast papryki dałam pokrojone w kosteczkę pieczarki marynowane. Bardzo nam smakowała - kanapki były inne niz zazwyczaj. Nastepnym razem dam paprykę lub ogórek kiszony. Bardzo polecam Cytuj
AnnaK Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Zrobiłam dziś pastą i ........mniam,mniam pycha. Cytuj
Jolcia Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Ja też skusiłam się na pastę i przyznaję,że jest pyszna :grin: .Zabrałam też do pracy i koleżanką również smakowała.Pozdrawiam :) . Cytuj
łuki Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Średnio przepadam za serkiem topionym ale zrobiłem tą pastę sobie i chyba zmienie zdanie :grin: Pychota :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi