baśka96 Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Wczoraj skorzystałam znowu z przepisu Marry, tzn dodałam cynamon , chlebek wyszedł pyszniutki , a jak pięknie pachniał, nooo ...... Poezja. :razz: Dzięki Marra Cytuj
Marra Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 No no ..bo obrosne piórkami z dumy i radosci...hihi Ja też robiłam go w piątek tzn córka robiła a ja pałaszowałam :razz: Pozdrowionka Cytuj
mac51 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 A ja trochę z innej beczki :razz: Moje kury i króliki też muszą coś jeść,nic się nie zmarnuje :wink: :grin: Cytuj
EWA1992 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 U mnie chlebek się nie marnuje,moje kochane sunie wcinają aż im sie uszy trzęsą. Cytuj
ela52 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Ja rowniez jak pisala Dorunia zamrazam chleb czy bulki a po wyjeciu sa jak swieze.POZDROWIONKA :grin: Cytuj
adminweb Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Chcecie się pośmiać?okey..Wiecie co robię z czerstwym chlebem...karmie nim kozy bo hoduje mój tato :) A tak pozatym wrzucam na patelnie,podsmażam i oblewam jajem dodaje pomidory,paprykę, chili Pycha tylko troche piecze :) :wink: Cytuj
NaniWahine Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Ja tutaj podalam przepis na zapiekanke na slodko - w ten sposob zawsze wykorzystuje czerstwe bulki i wychodzi z tego pychota ;) https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...amp;#entry35859 Cytuj
justhi Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 U mnie podobnie, jak u Maćka i Ewy chlebek się nie marnuje (chociaż króliczki znów dopadła ta durna choroba i zdychają ;) ). Czasami kromki chleba maczam w rozmąconym jajku i doprawionym solą, pieprzem, a następnie smażę na gorącym tłuszczu. Chlebek jest mieciuśki <mniam> Cytuj
Kasiulek Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 A ja TUTAJ napisałam co robię z czerswym pieczywem... :P Cytuj
SwojskieSpecjaly_pl Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 robię podobnie z tym że ja smażę na patelni bez żadnych dodatków i przypraw. Inny sposób to jak jest już wyschnięty to miele go w specjalnej maszynce i mam taką bułkę tarta z chleba:) A czasami po prostu idziemy z córką i karmimy chlebem kaczki nad jeziorem:) Cytuj
Klucha Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 Ja robię grzanki z masłem czosnkowym. A czerstwe bułki wykorzystuję do grzanek na maśle, wcześniej moczomych w mleku. Wcinamy ja zawsze z dżemem albo nutellą. Cytuj
Ratsila Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Też polecam grzaneczki. Można eksperymentować z różnymi przyprawami wymieszanymi z masłem. Potem grzaneczki smarzy się na tym maśle - pycha do zupy :) Cytuj
UwielbiamJesc Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Ciekawe pomysły u nas dużo chleba się marnuje ... zawsze mi szkoda wyrzucać teraz będę miała co z nim zrobić :) bardzo przydatny temat został poruszony :) Cytuj
Cranberry Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 osttanio oglądałam 'Buddy Valastro gotuje ' i on robił deser z chleba..nie wiem czy dokładnie odtworzę teraz ten przepis ale było jakoś tak: W kapieli wodnej rozpuścił czekoladę, dolał espresso i brandy i dodał cukier. Nie podawał ile tego wszystkiego dodaje ale wyszło mu to dość rzadkie. Chleb okroił ze skórki, pokroił na takie większe kwadraty. Zalał przygotowaną czekoladą i czekał aż cały chleb namoknie (troche dociskał). Ubił śmietanę z cukrem. Układał w pucharkach na przemian chleb i śmietane. Wyglądało smacznie ale nie próbowałam jeszcze robić :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.