UwielbiamJesc Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Ja robię podobnie, lecz nie co inaczej :grin: znaczy się na słodko :grin: Do mleka i jajka nie oddaję wegety, lecz cukier. I w takiej masie maczam czerstwy chleb, potem go smażę z dwóch stron. Podaje na ciepło i posypuję cynamonem. Pycha :-? Do herbatki - idealny :-? Próbowałam dzisiaj również polecam pychotka ! :) Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 O! Dzięki, cieszę się, że porada się przydała :) Cytuj
Gość maksiu Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Najlepiej ususzyć i potem zetrzeć, zmiksować i mamy panierkę do kotletów :) Cytuj
garnek Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Bardzo ciekawe pomysły tutaj widzę. Zwłaszcza chleb maczany w jajku z mlekiem i cukrem - potem posypać cynamonem. Muszę spróbować! 🙂 Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez garnek Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Spróbuj koniecznie, bo to pyszne jest, pozdrawiam :) Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2013 u nas były niedzielne grzanki.. własnie jajko, mleko. je jeszcze wrzucam szczypiorek i w ramach rozpusty smaruję jedną kromkę majonezem, drugą keczupem, składam ze sobą.. i...mmm.. grzech.. Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2013 O! tak jeszcze nie jadłam, a brzmi smacznie - trzeba będzie więc spróbować :) Cytuj
KsiazkiNaPatelni Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 Stary chleb można tez dodać go gulaszu wołowego lub wieprzowego żeby go zagęścić. Najlepiej nadaje się do tego chleb razowy, krajamy go w kostke jak na grzanki, przesmażamy na tluszczu i dodajemy do gulaszu gdy mięso jest na wpół miękkie, dusimy razem aż mięsko będzie gotowe 🙂 taki dodatek poprawia też smak sosu i jego kolor. A w wersji na słodko można upiec "biszkopt" chlebowo-orzechowy (ze zmielonego chleba razowego) 🙂 Cytuj
kingaprzepisy Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2014 a czy ciemny chleb razowy również nadaje się do podsmażenia? jem raczej ciemny i czasami mi zostaje a żal go wyrzucać.. Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2014 Myślę, że można spróbować, też powinien być dobry :) Cytuj
maricn555 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ze starego pieczywa najczęściej robię grzanki. Nawet ze starej kajzerki - wystarczy pokroić ją na około 4-5 plastrów, posmarować masłem bądź oliwą, posypać ziołami i mamy pyszne ziołowe grzanki (można też dodać posiekany czosnek) :) W kuchni nic nie powinno się marnować! Cytuj
torko Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 albo na grzanki przeznaczam albo na tosty w jajku z szynką, cebula. Maczam chleb w jajku, kładę szynkę i cebulę i obsmażam 1 Cytuj
dianka88 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 grzanki, bułka tarta, albo obtaczam w jajku i smaże na patelni. kładę plaster wędliny , posypje serem- pycha. a jak mam ciemne pieczywo czerstwe polecam do zagęszczęnia sosu zamiast maki, jak nasze prababce robiły Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.