BeaGa Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Ciasto: upiec biszkopt z 6 jaj - przekroić na 2 części Masa I: - 1 budyń smietankowy - 1 kg jabłek - 0,5 szklanki cukru - 0,5 szklanki soku jabłkowego Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, dodać cukier i smażyć na niewielkim ogniu. Do rozgotowanych jabłek dodać budyń rozpuszczony w soku jabłkowym. Jeszcze ciepłą masę wyłożyć na jedną część biszkoptu. Masa II: - 0,5 litra śmietany kremówki 30% - 0,5 szklanki cukru pudru - 3 zagęstniki "Śmietan-fix" do śmietany - 2 serki homogenizowane "Bieluch" Śmietanę ubić z cukrem pudrem i zagęstnikami. Do gęstej śmietany dodawać serki homogenizowane i ubić na puszystą masę. Połowę masy wyłożyć na wystygniętą masę jabłkową, przykryć 2 częścią biszkopta. Na wierzch wyłożyć pozostałą masę serową - posypać startą czekoladą. CIASTO NALEŻY WŁOŻYĆ NA KILKA GODZIN DO LODÓWKI. Nie podawałam przepisu na biszkopt, ponieważ każdy z nas na pewno ma swój ulubiony przepis. Życzę wszystkim smacznego. Cytuj
ela52 Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Witaj Beatko!!! Te serki to maja byc Bieluchy o smaku naturalnym? Cytuj
justhi Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Ja daję zwykły ser twarogowy i odrobnkę inaczej robię jabłka. Moje nazywa się: "jabłecznik w biszkopcie" i jest pyszny. Cytuj
BeaGa Opublikowano 5 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Witaj Beatko!!! Te serki to maja byc Bieluchy o smaku naturalnym? Hej Elunia. Tak, ja kupiłam serki "Bieluch" o naturalnym smaku,ale myślę, że jak się podana inny serek homogenizowany naturalny lub twaróg też nie będzie źle. Pozdrawiam serdecznie - buziaki ;) Cytuj
BeaGa Opublikowano 5 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Ja daję zwykły ser twarogowy i odrobnkę inaczej robię jabłka. Moje nazywa się: "jabłecznik w biszkopcie" i jest pyszny. Justhi Skarbie, a jak Ty poczynasz z jabłkami? Może Twoje ciasto jest ciekawsze? Pozdrófka ;) Cytuj
justhi Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Nic takiego, do gotującego budyniu daję jabłaka w plasterkach i moment razem gotuję. Tu jest mój przepis: https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=5569&hl= Również pozdrawiam!! Ps. Ja nawet jeśli przesmażam jabłaka na placek, to ok.połowy kroję w plasterki i łączę z musem tuż przed nałożeniem na ciasto. Cytuj
BeaGa Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Hej justhi, Twoje ciasto również jest bardzo ciekawe. Przy okazji czytania Twoje przepisu przypomnialam sobie a propos swojego przpisu - nie napisałam że ciasto należy włozyc do lodowki... sorki za to niedopatrzenie ;) - Właśnie tą informację dopisałam. Pozdrawiam :) Cytuj
Jolanta Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 BeaGa no a powiedz mi jakie ja mam serki dac do twojego przepisu jak ja nie mieszkam w Polsce. ;) .Czym moge zastapic te serki i o jakim smaku, no i jeszcze najwazniejsze ogolna waga tych serkow?Bo tak ogolnie mi sie podoba ten przepis.Pozdrawiam :) . Cytuj
BeaGa Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Witaj Jolato. Serki "Bieluch" mają wagę około 150 g i są o smaku śmietankowym.Jeśli nie masz możliwości zakupienia tych serków-myślę , że tragedii nie będzie,poszukaj po prostu serka homogenizowanego śmietankowego lub waniliowego-ważne aby był gęsty.Ser biały zmielony 2 razy tez myślę nie będzie wykluczony z tego przepisu. Pozdrawiam serdecznie i życzę smacznego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi