BeaGa Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 - 2 piersi z kurczaka - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 całe jajka - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki startego żółtego sera - przyprawy (ja dodaję vegetę do smaku) - troszkę posiekanej zieleniny - tłuszcz do smażenia Piersi kurczaka siekamy w kostkę, dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Konstystencja powinna być nie za gęsta, ale łatwa do nakładania łyżką. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy kotleciki łyżką, obsmażamy z obydwuch stron. Kotleciki robi się bardzo szybko. Smacznego :) Cytuj
Jolcia Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Robię takie kotleciki ale daję mąkę pszenną,mięso mielę i daję więcej sera.Konsystencja jest bardziej ścisła i da się formować jak normalne kotlety.Obtaczam w bułce i piekę .Dzieciaki je uwielbiają. Polecam. Cytuj
Jagodka Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 tez daje wiecej sera, i dwie rozne maki. Przepis ten posiadam z tego forum (byl to pierwszy przepis przez ktory to forum przed dluzszym czasem znalazlam!) Pozdrawiam Cytuj
BeaGa Opublikowano 4 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Niom proszę, ja natomiast ten przepis dostałam od koleżanki z pracy - która jest wręcz "prawie" fenomenem kulinarnym. Dla mnie ważne jest w tym przepisie to, że szybko się robi, ja w kuchni na prawdę wytrzymuję tylko kilka chwil. Miłego popołudnia życzę wszystkim ;) Cytuj
Kasiulek* Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Ja robię bez majonezu i dodaję pieczarki starte na tarce na grubych oczkach. ;) Cytuj
AnnaK Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Ja do takich kotlecików dodaję spraskowany czosnek. Cytuj
Kasiulek* Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Ja czosnek też dodaję ;) Cytuj
Jagodka Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 z czosnkiem jeszcze nie robilam, ale chetnie wyprobuje. Kotleciki te naleza do ulubionych dan mojego synka BeaGa, napisalam ze mam go stad, bo tak jest i w ogole od tego przepisu zaczela sie moja znajomosc ze smacznym....... Pozdrawiam goraco Cytuj
BeaGa Opublikowano 5 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Pozdrawiam Was wszytkich serdecznie - spróbuję do swoich kotlecików dodać odrobinkę czosnku i powiadomię o wynikach. Te kotleciki bardzo lubią robić moje dzieci. Buźka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi