ina12 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Przepis z " Ciasta domowe" Ciasto 30 dag mąki 25 dag margaryny 20 dag cukru pudru 10 dag rodzynków 4 jajka 4 łyżeczki przypraw do piernika 1 1/2 łyżeczki sody Margarynę rozetrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać żółtka i dalej ucierać. Dodać mąkę przesianą z sodą i przyprawą do piernika oraz sparzone rodzynki i połączyć. Na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Ja wszystko miksowałam. Ciasto wyłożyć do blaszki z tuleja o średnicy 21 cm, wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180*C przez 35-45 min. a następnie ostudzić. Polewa czekoladowa 10 dag czekolady mlecznej 3 łyżki mleka 3 łyżki margaryny, dodałam masło. Składniki podgrzać, mieszając do uzyskania jednolitej masy i zagotować. Nałożyć na ciasto i udekorować. Cytuj
andy8 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Halinko napewno na zbliżające się święta jak znalazł ;) Cytuj
ina12 Opublikowano 4 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Andy to prawda, dodam jeszcze dobre stare przepisy. Zdjęć nie dodam bo bym musiała codziennie piec. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.