ina12 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 1 szklanka maku 1 szklanka cukru 1 szklanka tartej bułki 4 jajka - białka ubite na pianę 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mak sparzyć gotującą wodą, po paru minutach odlać przez sito, utrzeć z cukrem ( albo przekręcić przez maszynkę razem z cukrem). Ucierając dodawać stopniowo 4 żółtka, bułkę tartą i na końcu białka ubite na pianę. Przełożyć do blaszki o średnicy 21 cm. piec w temp. 180*C przez 3/4 godz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.