marzycielka Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 dzięki niuniaczku za informację Cytuj
ina12 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Agnieszko dziękuję za udzielenie Lidce prawidłowej odpowiedzi. Ja jak piekłam bakali nie dodawałam, jak chcesz dodać to dodaj od razu jak będziesz robiła ciasto. Serdeczne pozdrowienia. Cytuj
niuniaczek Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 HALINKO, ciasto zrobione - leżakuje w lodówce i czeka na swoja kolej. Zdziwiłam sie ze mi takie rzadkie wyszło - ale z drugiej strony to przeciez ma być pulchny piernik - po prostu nie mam doświadczenia. Nigdy nie robiłam "piernika leżakujacego", choć dużo o nim słyszałam. Domyślam sie ze to ilość na keksówkę - czy na duzą blachę? - jak Ci wyszło? dzięki serdecznie pozdrawiam, pa! Cytuj
ina12 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Agnieszko ja je piekłam w dużej tortownicy, ciasto wychodzi rzadkie, myślę że Twoje nie wyszło za rzadkie bo by było trzeba trochę mąki dodać. W lodówce ono ściagnie, a jak po wyjęciu by się kleiło to podsyp mąką, ten piernik jest naprawdę bardzo dobry. Pozdrawiam serdecznie. Pa! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.