zosia80 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Mam 3 letnią córeczkę. Biega po całym domu i wszędzie usiłuje się dostać. Ja bardzo często pieczę i zastanawiam się czy nie zmienić piekarnika. Mój ma tylko dwie szyby więc jak się nagrzeje to są one gorące i moja córcia może się poparzyć. Zastanawiam się też czy są takie piekarniki które mają zabezpieczenia przed otwieraniem drzwiczek, jakaś blokada? Będę wdzięczna za pomoc. Cytuj
dodak Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Moim zdaniem najlepszy będzie taki piekarnik który będzie miał i zabezpieczenia przed otwarciem i wielowarstwową szybę. Np. piekarnika Samsunga, BT65TDBFST, ma poczwórną szybę i wydaje mi się że to wystarczy, do tego jest blokada drzwiczek. Myślę że wtedy jest dużo bezpieczniej. Cytuj
Gość Michalis Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Najbezpieczniejszym sposobem jes mieć piekarnik do zabudowy i umieścić go na wysokości. Ja tak zrobiłem po urodzeniu mojego pierwszego syna. Kupiłem piekarnik do zabudowy Candy retro. bo akurat mi taki pasował. i zamontowałem go na na wysokości 110. zanim dorośnie do tego wzrostu to trochę się nauczy czego nie wolno dotykać Cytuj
Dobosz65 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Wydaje mi się, że teraz każdy szanujący się elektryczny piekarnik powinien mieć blokadę drzwiczek. Ja mam taki z dodatkowo chłodzona obudową. Swój kupowałam dosyć dawno i sądzę, że to już jest standard, bo pamiętam, że wtedy musiałam dopłacić. Ten pomysł z wysokim zawieszaniem tez nie jest głupi, nie trzeba się schylać ale pod warunkiem, że masz dużo miejsca w kuchni. Sprawdź opisy producentów i wtedy dokonaj wyboru. Pozdrawiam Cytuj
Iron_man Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 (edytowane) Uzupełniam informacje. Jeśli chodzi o AGD przyjazne dzieciom, w przypadku piekarników zwracamy uwagę na dwie rzeczy. Po pierwsze – zabezpieczenie przed dziećmi. Po drugie, dostępne są na rynku kuchenki z chłodnymi (lub chłodzonymi) drzwiczkami. Dzięki temu, nawet w trakcie pieczenia, CAŁA obudowa piekarnika pozostaje chłodna. Z tak dodając moja opinię – miło, że producenci AGD zaczęli wreszcie myśleć o ludziach dzieciatych ;-) Edytowane 12 Grudnia 2011 przez Marcin Nie linkujemy do konkretnych sklepów. Cytuj
Uzytkownik1 Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 Dokładnie jak w powyższym poście,są piekarniki ze specjalnym zabezpieczeniem,więc jeżeli w domu sa małe dzieci,to będzie bardzo dobrym rozwiązaniem i ryzyko oparzenia zmaleje niemal do zera. Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Bardzo dobre piekarniki z mechaniczną blokadą otwarcia drzwi oraz z ultra zimnym frontem drzwi piekarnika produkuje Electrolux - spraw sobie na stronie producenta dostępne modele - www.electrolux.pl Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi