grumko Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Jajecznica po chłopsku SKŁADNIKI: 50 dag ziemniaków; 4 duże cebule, 4 pomidory; 4 parówki cielęce, 10 dag kiełbasy; 10 dag boczku, 4 jaja; 3 łyżki oliwy, sól i pieprz SPOSÓB WYKONANIA: Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć, obierać ze skóry i pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, boczek, parówki w kawałkach obsmażyć. Zeszklić posiekaną cebulę, dodać uprzednio przygotowane ziemniaki i pomidory. Całość smażyć, mieszając, około 15 minut. Jaja przyprawić solą i pieprzem. Wlać na patelnię i smażyć, aż zupełnie się zetną. Smacznego!! Cytuj
figiel Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Witam ! Grumko, jajecznica iście chłopska ;) . Przepis kaloryczny ,w sam raz na zimowe dni :? .Często zostają mi ziemniaki w mundurkach,teraz wiem jak je wykorzystać . Cytuj
grumko Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 to prawda: ten przepis to bomba kaloryczna ;) bałem się trochę, że całość wyjdzie zbyt muląca, ale pomidory świetnie łamią smak i ekstra się podjada :? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.