Olusia Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Jak mrozicie pierogi? Ugotowane czy nie? Co zrobić by w trakcie mrożenie się nie skleiły? Cytuj
DeLarge Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 moża mrozić surowe i ugotowane, mrożę pierogi w dwóch etapach: 1. rozkładam pierogi, każdy osobno, na papierze do pieczenia i do zamrażalnika 2. zmrożone pierogi przekładam do pojemnika / worka foliowego i gotowe ps. przy przygotowywaniu mrożonych surowych pierogów należy zwiększyć czas gotowania 2 Cytuj
viola32 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Ja gotowe surowe pierogi posypuje mocniej maka, luzno rozlkladam na tacki (takie po wloszczyznie z supermarketow) i mroze na tych tackach.Pozniej przekladam do woreczkow foliowych po kilkanascie sztuk.A gotowanych pierogow jeszcze nie mrozilam... Cytuj
niuniaczek Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Ja mrożę gotowane pierogi. Do obsolonej wody podczas gotowania nalewam oleju i łyżkę mąki ziemniaczanej (rozrabiam w wodą i robię leciutki krochmal) W tym gotuje pierogi. Potem porządnie je przehartuję zimną wodą i układam na tackę i wkładam do zamrażalnika. Po zamrozeniu wrzucam do woreczka i gotowe. Nigdy mi sie nie posklejały. Cytuj
modliszka Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Jak mrozicie pierogi? Ugotowane czy nie? Co zrobić by w trakcie mrożenie się nie skleiły? Olusia, ja mrożę najpierw na nacce osobno, a pózniej wrzucam do woreczka lub pudełka razem. Mroże obgotowane pierogi, wiem, że niektórzy mrożą surowe. Czasem jak najdzie mnie ochota na pierogi z oryginalnym nadzieniem, którego nie umiem sama zrobić ide do pierogarni (w poznaniu na wrocławskiej jest niezła) i podpatruje :razz: obecnie szukam przepisu na nadzienie z kurczakiem, pieczarkami i serem... jakby ktoś miał, to prosze o pomoc. Cytuj
basga Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Ja też jeśli już zdarzy mi się mrozić to ugotowane i wystudzone. Cytuj
Dany Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Ugotowane najlepiej mrozić Cytuj
Emillia Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Ja również mroziłam gotowane jak i surowe... najlepiej mrozić właśnie porozkładane, następnie przekładać do pojemnika :) Cytuj
Yerbamarket Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Ja mrożę zawsze surowe. Wkładam je po prostu partiami na jakiś czas na talerzu, tacce itp. jak sie zrobią już lekko zimne, to hop >> do woreczka. :) Cytuj
ala291 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zawsze mrożę pierogi już ugotowane i wystudzone. Po zahartowaniu zimna wodą - po ugotowaniu wkładam je do zimnej wody- odcedzam, wkładam do salaterki i przelewam olejem,żeby się nie posklejały. Później wystudzone wkładam do woreczków i do zamrażalnika. Cytuj
Dorota Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Ja też mrożę ugotowane i wystudzone pierogi. Po ugotowaniu rozkładam je np. na desce lub talerzu, a jak ostygną wkładam do zamrażalnika. I jak zamarzną to zsypuję je wszystkie do jednego woreczka :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.