Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moża mrozić surowe i ugotowane, mrożę pierogi w dwóch etapach: 1. rozkładam pierogi, każdy osobno, na papierze do pieczenia i do zamrażalnika 2. zmrożone pierogi przekładam do pojemnika / worka foliowego i gotowe ps. przy przygotowywaniu mrożonych surowych pierogów należy zwiększyć czas gotowania

• Like 2
Opublikowano

Ja gotowe surowe pierogi posypuje mocniej maka, luzno rozlkladam na tacki (takie po wloszczyznie z supermarketow) i mroze na tych tackach.Pozniej przekladam do woreczkow foliowych po kilkanascie sztuk.A gotowanych pierogow jeszcze nie mrozilam...

Opublikowano

Ja mrożę gotowane pierogi. Do obsolonej wody podczas gotowania nalewam oleju i łyżkę mąki ziemniaczanej (rozrabiam w wodą i robię leciutki krochmal) W tym gotuje pierogi. Potem porządnie je przehartuję zimną wodą i układam na tackę i wkładam do zamrażalnika. Po zamrozeniu wrzucam do woreczka i gotowe. Nigdy mi sie nie posklejały.

• 3 lata później...
Opublikowano

Jak mrozicie pierogi? Ugotowane czy nie? Co zrobić by w trakcie mrożenie się nie skleiły?

Olusia, ja mrożę najpierw na nacce osobno, a pózniej wrzucam do woreczka lub pudełka razem. Mroże obgotowane pierogi, wiem, że niektórzy mrożą surowe. Czasem jak najdzie mnie ochota na pierogi z oryginalnym nadzieniem, którego nie umiem sama zrobić ide do pierogarni (w poznaniu na wrocławskiej jest niezła) i podpatruje :razz: obecnie szukam przepisu na nadzienie z kurczakiem, pieczarkami i serem... jakby ktoś miał, to prosze o pomoc.

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja również mroziłam gotowane jak i surowe... najlepiej mrozić właśnie porozkładane, następnie przekładać do pojemnika :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zawsze mrożę pierogi już ugotowane i wystudzone. Po zahartowaniu zimna wodą - po ugotowaniu wkładam je do zimnej wody- odcedzam, wkładam do salaterki i przelewam olejem,żeby się nie posklejały. Później wystudzone wkładam do woreczków i do zamrażalnika.

Opublikowano

Ja też mrożę ugotowane i wystudzone pierogi. Po ugotowaniu rozkładam je np. na desce lub talerzu, a jak ostygną wkładam do zamrażalnika. I jak zamarzną to zsypuję je wszystkie do jednego woreczka :)