walentyna Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Witam! "Potrawka" filet z kurczaka (lub 2 ) 1/2kg.marchwi 1/2kg.pietruszki 2 czerwone papryki - (z parzyć) 2 pory Filety pokroić w paski , przyprawić , podpiec na tłuszczu, dodać marchew i pietruszkę (pokrojone w paski) podlać wodą i dusić ok. 20min.następnie dodać paprykę i por (również w paski pokrojone)i poddusić to jeszcze , do miękkości ,a na koniec zalać sosem pomidorowym może być ostrzejszy jak kto lubi. Życzę smacznego! Cytuj
Klamerka Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Też robię coś podobnego! ;) Z tym, że zamiast sosu daję pomidory z puszki. I czasami dodaję również cukinię, brokuły albo szpinak. No i oczywiście cebulę! Cebula "musowo" musi być! :) Polecam do tego oprócz innych przypraw dodać bazylię w kostce. Jak na "suchą" przyprawę jest naprawdę aromatyczna, i fajnie podkreśla warzywny smak takich dań. Cytuj
walentyna Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Klamerko dzięki za te podpowiedzi , że można coś jeszcze dodać do tej potrawy , u mnie wszyscy ją lubią , następnym razem dodam cukinie lub brokuły no i spróbuję z bazylią. Pozdrawiam! Cytuj
walentyna Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Klamerko jeszcze pytanko jak dajesz cebulę to i por też czy już nie , bo ze mnie taka kucharka ... ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.